Είπαν για εμάς

  • Ελαβα τα παιχνίδια σας ευχαριστώ πολύ.
    Πολύ προσεγμένη δουλειά.
    Σας εύχομαι χρόνια πολλά και καλές δουλειές.
    Θα τα ξαναπούμε σύντομα.

    Κατερίνα Κ.
  • Αγαπητό patini.gr,
    είχα πραγματοποιήσει μια παραγγελία πριν μία βδομάδα περίπου και θα ήθελα να σας πω πόσο πολύ μου άρεσε η συσκευασία και το βιβλιαράκι με τις συμβουλές για τους γονείς! Ήταν όλα πολύ ωραία και προσεγμένα με γρήγορη και φθηνή παράδοση.
    Ευχαριστώ πολύ!

    Αναστασία
  • Καλησπέρα,
    Σας ευχαριστώ πολύ για την εξυπηρέτηση. Eίναι μακράν η καλύτερη εμπειρία μου με αγορές στο internet. Σας ευχαριστώ,

    Βαγγέλης Η.
  • Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την συνεργασία μας. Η συμπεριφορά σας ήταν άψογη και άκρως επαγγελματική. Είμαι πολύ ευχαριστημένα απο τα προϊόντα, τα οποία έφτασαν σε χρόνο μηδέν και συσκευασμένα τέλεια.
    Περισσότερο απ'όλα σας ευχαριστώ για την ευχάριστη διάθεση που είχατε σε όλες τις συνομιλίες μας. Θα τα ξαναπούμε.

    Λένα Μ.
  • Τα δώρα παρελείφθησαν στην ώρα τους με τον καλύτερο τρόπο...
    Σας υπέρ ευχαριστώ για την άμεση και άψογη εξυπηραίτηση.
    Με εκτίμηση,

    Κατερίνα Σ. Πάρος
  • Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη παραγγελία μου
    που έλαβα εγκαίρως και με πολύ ωραία συσκευασία δώρου.
    Με εκτίμηση

    Μαρίνα Α.
  • Καλησπέρα σας ,
    Μόλις παρέλαβα τη παραγγελία μου από την εταιρεία σας μέσω ACS.
    Σας ευχαριστώ πολύ για την εξυπηρέτηση που μου παρείχατε.
    Συνεχίστε έτσι …

    Κωνσταντίνος Μ.
  • Καλημέρα
    Εχθές συναρμολογήσαμε την κουζίνα και κατόπιν ήρθαν και τα κορίτσια μας και τότε έγινε Ο! Χαμός στο δωμάτιο.
    Η κουζίνα είναι υπέροχη,
    Ευχαριστούμε πολύ.


    Φίλιππος Π.

Η δύναμη του παιχνιδιού

Τα οφέλη του παιχνιδιού στα νήπια εκτείνονται περά από τη χαρά και τη διασκέδαση: Το παιχνίδι του μικρού σας αποτελεί σημαντικό μέρος της ανάπτυξης του. Μάθετε εδώ ποια παιχνίδια πρέπει να παίζετε με το μικρό σας σε αυτή την ηλικία.
Περισσότερα

Εναθαρρύνετε το παιδί σας να συμμετέχει στην οικογενιακή ζωή.

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε να μαθαίνετε στο παιδί σας πόσο σημαντικό είναι να βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού και να είναι υπεύθυνο.
Περισσότερα

Πως τα παιδιά μαθαίνουν να παίζουν μαζί.

Τα παιδιά μαθαίνουν βλέποντας το ένα το άλλο. Παρόλο που δεν είναι ακόμα πραγματικά έτοιμα να συνεργαστούν με άλλα παιδάκια, ο χρόνος που περνούν με τους συνομηλίκους τους, τους επιτρέπει να ανακαλύπτουν πολλά σημαντικά πράγματα.
Περισσότερα

Σχέση παιχνιδιού και εκπαίδευσης και γιατί είναι σημαντικό.

Πολλοί γονείς θεωρούν ότι το παιχνίδι είναι απλά ένας τρόπος με τον οποίο τα παιδιά απλά διασκεδάζουν και περνούν την ώρα τους. Πόσο συχνά πιάνουμε τον εαυτό μας να λέει: «Α, απλά παίζει». Δεν υπάρχει τίποτα «απλό» όμως στο παιχνίδι. Θα λέγαμε μάλιστα ότι, για την ανάπτυξη του παιδιού σας, το παιχνίδι είναι τόσο σημαντικό, αν όχι πιο σημαντικό, από το να μάθει να διαβάζει, να γράφει ή να κάνει αριθμητικές πράξεις!

Περισσότερα

Τρομερή ηλικία των 2: Ένα στάδιο ανάπτυξης.

Καλώς ήρθατε στην «τρομερή ηλικία των 2»! Μην ανησυχείτε, το παιδί σας απλώς δοκιμάζει τα όρια του για να καταλάβει τι μπορεί (και τι δεν μπορεί) να κάνει – και μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Διαβάστε περισσότερα για το πώς θα ξεπεράσετε αυτή τη δύσκολη πλευρά της ανάπτυξης.

Συμβαίνει σε όλους τους γονείς: Μια μέρα θα παρατηρήσετε ότι το γλυκό σας μωράκι έχει μεταμορφωθεί σε ένα ανυπάκουο, νευρικό παιδάκι που αλλάζει διάθεση χωρίς λόγο και τρελαίνεται να λέει ΟΧΙ. Μην ανησυχείτε, είναι μια φυσιολογική φάση της ανάπτυξης του, και το παιδί σας δοκιμάζει τα όρια σας για να δει μέχρι που ‘τον παίρνει’ να φθάσει.

Διαβάστε εδώ πώς θα ξεπεράσετε αυτή τη δύσκολη πλευρά της ανάπτυξης.

Περισσότερα

Πώς θα καθιερώσω μια ρουτίνα προετοιμασίας ύπνου για το μωρό μου.

Ποιος είναι ο καλύτερος τροπος να δημιουργήσω μια ρουτίνα προετοιμασίας ύπνου για το μωρό μου;

Να σας λείπει λίγο ύπνος είναι φυσιολογικό όταν έχετε νεογέννητο, αλλά η καθιέρωση μιας ρουτίνας ύπνου θα βοηθήσει και τους δύο σας να απολαύσετε τον ύπνο που χρειάζεστε.

Τα περισσότερα μωρά αποκτούν τακτικό κύκλο ύπνου όταν είναι περίπου 6 μηνών, αλλά τα νεογέννητα πρέπει να κοιμούνται 16 με 17 ώρες την ημέρα, από 1 έως 2 ώρες κάθε φορά.
Μια ρουτίνα προετοιμασίας ύπνου θα βοηθήσει το νεογέννητο σας να κοιμηθεί όσο χρειάζεται και να ξεκουραστεί. Ξεκινήστε με τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος. Κανένας δεν μπορεί να κοιμηθεί σε ένα δωμάτιο γεμάτο ερεθίσματα και φυσικά αυτό ισχύει και για το νεογέννητο σας. Για λόγους ασφάλειας και άνεσης, βγάλτε όλα τα λούτρινα ζωάκια και τα παιγνίδια έξω από την κούνια του. Επίσης, τοποθετήστε την κούνια μακριά από παράθυρα ή μπαλκονόπορτες από όπου μπορεί να μπαίνει φώς και φασαρία ή να δημιουργείται ρεύμα αέρος.
Περισσότερα

Πώς να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας;

Συχνά στο λεξιλόγιό μας συναντάμε τη λέξη «αυτοεκτίμηση», όμως πόσο εύκολο μας είναι να την ορίσουμε;

Αυτοεκτίμηση είναι η «αποτίμηση» του εαυτού μας. Ο τρόπος που βλέπουμε τον εαυτό μας και η εικόνα που σχηματίζουμε γι’ αυτόν. Κάποιος έχει υψηλή αυτοεκτίμηση, όταν νιώθει αγάπη για τον εαυτό του και έχει την ικανότητα να τον ενθαρρύνει και να αναγνωρίζει τις καλές πτυχές του. Όταν μπορεί να γελάει με τα λάθη του, όταν δέχεται τα μειονεκτήματά του και τα μετατρέπει σε πλεονεκτήματα και όταν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κακές στιγμές και άσχημες κριτικές.

Περισσότερα

Μάθετε να λέτε “όχι“ από νωρίς

Δεν δείχνετε την αγάπη σας με το να κάνετε όλα τα χατίρια του παιδιού. Αδυναμία και ανευθυνότητα δείχνετε. Οι υπεύθυνοι γονείς βάζουν όρια.
Τα «όχι» είναι απαραίτητα, θέτουν όρια και φραγμούς, προφυλάσσουν, διδάσκουν.

Αν το παιδί συνηθίσει να παίρνει ότι ζητά γιατί «μικρό είναι ακόμη», θα δυσκολευτείτε πολύ να αλλάξετε συμπεριφορά αργότερα. Αστε που θα του δώσετε την εντύπωση ότι μπορούμε να ικανοποιούμε πάντοτε όλες μας τις επιθυμίες. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν μπορούμε. Μην παραπληροφορείτε λοιπόν το παιδί! Βάλτε κανόνες και σεβαστείτε τους. Οι σταθεροί οικογενειακοί κανόνες διευκολύνουν όλα τα μέλη.

Περισσότερα

Αρνιέται να ντυθεί ενώ...

Η Τζίνα σας, 4 χρόνων, αρνιέται να ντυθεί ενώ σε 8 λεπτά θα περάσει το λεωφορείο του παιδικού σταθμού.
:) Πως να δράσετε:
Πρώτον άστε τη να φορέσει αυτό που θέλει αυτή (κι ας είναι αυτό που είχατε προγραμματίσει να πλύνετε σήμερα ή το άλλο που έχει ξεφτίσει στα μανίκια και δεν προλάβατε να το μπαλώσετε ή να το εξαφανίσετε). Πείτε, «στάσου να σε βοηθήσω» και αρχίστε από τα καλτσάκια ή το καλσόν, παινεύοντάς την συγχρόνως που βοηθάει να ντυθεί γρήγορα. Αν επιμένει να αρνείται να συνεργαστεί, εξηγείστε ήρεμα ότι θα αναγκαστείτε να αφαιρέσετε κάποιο προνόμιο πχ δε θα πάμε στη γιαγιά το απόγευμα, δε θα δεις Μπαγκς-μπάνυ στην τηλεόραση.

Περισσότερα

Τέλειος γονιός δε γίνεσαι ποτέ. Πάντα όμως μπορείς να γίνεις καλύτερος.

Λένε οι νέοι γονείς:
«...Ούτε τι ήμουν ήξερα, ούτε τι ήθελα, ούτε τι έπρεπε να κάνω.»
«...Υπάρχει σχολείο για γονείς;»
«...Ήμουν εντελώς απροετοίμαστη. Ούτε να το πιάσω ήξερα, ούτε να το ταϊσω. Φοβόμουν και να τ΄αγκαλιάσω ακόμα.»
«...Νόμισα πως θα έκανα ότι κι ο πατέρας μου. Αλλά δεν είναι έτσι... Άλλα χρειάζονται τώρα...»

Περισσότερα